Fra biblioteket: Mari Lending, «Tid og temporalitet i 1800-tallets gipsmonumenter»

25. september 2018
19:00–20:00

Villa Stenersen

Meld deg på

I Villa Stenersens serie om ferske utgivelser om arkitektur og design, Fra biblioteket, tar vi et skritt tilbake i tid i dette foredraget ved Mari Lending.

I siste del av 1800-tallet ble mange av verdens monumenter støpt i gips, i gigantiske produksjoner i tre dimensjoner og i full målestokk. Mari Lending viser hvordan disse gipsmonumentene muliggjorde nye forestillinger om arkitektur som et historisk fenomen, men også hvordan noen av verdens fremste monumenter ble historisert og kanonisert nettopp i form av reproduksjoner i museer, på begge sider av Atlanterhavet.

Mari Lending er professor i arkitekturhistorie ved AHO, og forfatter av boken Plaster Monuments: Architecture and the Power of Reproduction (Princeton University Press) som ble lansert på Victoria & Albert Museum i London i januar.

I sommer utga hun boken A Feeling of History med Peter Zumthor (Zurich: Scheidegger & Spiess), og boken Images of Egypt blir utgitt i forbindelse med utstillingen Egypt i bevegelse, som åpner på Kulturhistorisk museum 20. september.

Villa Stenersen åpner dørene kl 18 denne kvelden. Før og etter foredraget er det mulig å se utstillingen Le Corbusier ved havet, som viser reproduksjoner laget av den kjente arkitekten, kunstneren og byplanleggeren Le Corbusier i perioden 1926 -36.

Villa Stenersen er åpen fra kl. 18.00 til 21.00. Foredraget starter kl. 19.00.

Vi serverer drikke, og inngang og servering er gratis. Begrenset antall plasser.

 

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold