37-KurtWeillEnsemble-FotoKristinAaflyOpdan.jpg
Kurt Weill Ensemble. Foto: Kristin Aafløy Opdan

Konsert med Kurt Weill Ensemble

12. mars 2017
14:00

Villa Stenersen

Kurt Weill Ensemble er en utvidelse av Kurt Weill Duo, som består av Hilde Leite Gaupås, vokal og Sigrun Eng, cello. Morten Michelsen er med på klarinetter, og Andreas Utnem på trøorgel/tangenter. Kurt Weill Duo har jobbet med Weill-repertoaret i mange år og har hatt flere konserter i og omkring Oslo.

De har også turnert i Tyskland, med konserter i Berlin, Schwarzenberg og Dessau (Kurt Weill Zentrum). Repertoaret er i første rekke hentet fra Kurt Weills samarbeid med Bertolt Brecht (ca. 1920-1933), men har også innslag av sanger fra hans tid i USA (1935 og frem til hans død i 1950). Sangene fremføres på tysk og engelsk. Kurt Weill var del av kunstnermiljøet i Dessau, der Walter Gropius drev den berømte høyskolen for arkitektur og design, Bauhaus, fra 1925. I Villa Stenersen benyttet arkitekten Arne Korsmo blant annet Gropius´ design i dørhåndtakene. Det er anledning til å se hele huset før og etter konserten.

Dørene i Villa Stenersen åpner kl 13 og stenger 16. (Konserten varer cirka en time). Konserten er gratis.

Meld deg på!

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold