Open House Oslo: Villa Stenersen

22. september 2018–23. september 2018
12:00–16:00

Villa Stenersen

Velkommen til Villa Stenersen under Open House Oslo!

Villa Stenersen fra 1939 er tegnet av arkitekt Arne Korsmo for finansmannen og kunstsamleren Rolf E. Stenersen som bolig og ramme for hans store kunstsamling. Huset regnes som et av hovedverkene i norsk funksjonalisme. Villaen ble testamentert til staten som bolig for statsministeren, men er kun brukt av statsminister Odvar Nordli. Villaen er fredet, eies av Kulturdepartementet og Nasjonalmuseet driver omvisning.

I år byr vi også på utstillingen «Le Corbusier ved havet», som er reproduksjoner av Le Corbusiers tegninger, malerier og foto laget i Sør-Frankrike i perioden 1926-36.

Omvisninger hver hele time, både lørdag og søndag.

Gratis inngang!

Adresse:

Tuengen Allé 10 C, Oslo

Ankomst:

T-bane linje 2 eller 5 (Avløs eller Østerås) til Borgen stasjon. Tuengen allé er første/nærmeste vei som krysser Sørkedalsveien. Det tar ca. 10 min. å gå fra stasjonen til villaen.

Eventuelle besøkende med bil har dessverre ikke anledning til å kjøre inn eller parkere på eiendommen, men må stoppe/parkere i Tuengen allé.

Maks 30 personer per omvisning. Førstemann til mølla.

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold