geometriogfantasi.jpg

Geometri og fantasi. Kubisme for de minste

Omvisning og atelier
Fast tilbud

Gjennom Geometri og fantasi får barna mulighet til å fordype seg i kubismen. De oppdager at noen veldig kjente kunstverk er bygget opp av grunnformer. I møtet med kubismen bruker vi sansene våre til å ta på ting og til å øve oss i å skille grunnformene fra hverandre. Grunnformer finnes nesten overalt: på kroppen, i omgivelsene og i museets malerier!

Omvisningen

I utstillingen ser vi nøye på malerier av kjente kunstnere, som for eksempel Picasso og Cézanne. Disse kunstnerne malte geometriske former. De malte ikke et motiv fra en bestemt kant, men de malte som om alt var sett fra forskjellige steder på samme tid. De var svært inspirert av hvordan barn tenkte og malte. Et menneske kan kanskje få en kule til hode og en sylinder til overarm? Og sammen kan vi lage en stor sirkel i rommet. Med oss i utstillingen har vi en kube som kan bli flat og en kule av tre som kan rulle, en trekant og en sirkel i ulike farger – ting barna kan ta på, føle og forstå kunsten gjennom.

Gjennom kunsten blir barna bedre kjent med grunnformene trekanten, firkanten og sirkelen.

I atelieret klipper og klistrer vi med trekanter, firkanter og sirkler og setter dem sammen til fargerike bilder. En sirkel kan kanskje bli til et hjul eller en kube til et hus. Her slipper vi fantasien løs og lager store kubistiske bilder!

 Tid:  2 timer
 Alder:  4–6 år
 Antall barn:  10
 Sted:  Nasjonalgalleriet, Universitetsgata 13
   

Se flere tilbud

Bestill omvisning

Mer informasjon?
Ring vårt omvisningskontor på telefon 21 98 22 18
Åpent mandag til torsdag kl. 09.00–11.00 og 12.00–14.00