Helt eventyrlig!

Omvisning og atelier
Fast tilbud

Eventyrrommet i Nasjonalgalleriets samlinger

I Nasjonalgalleriets samlingsutstilling finnes et mørkt og mystisk rom med eventyrtegninger, malerier og skulptur. Når vi setter oss ved vannliljene, som har små tegninger i seg, oppstår fortellinger og samtaler om våre eventyrskatter, og barna kan lett relatere til sin kultur eller fritt fantasere omkring temaet.

I eventyrrommet lister vi oss inn i mørket og finner frem til nøkken, prinsessen og trollet. Her finner vi eventyrtegninger av kunstneren Theodor Kittelsen som er over hundre år gamle. Noen sier at det var han som fant på hvordan trollet skulle se ut. Barna blir med på eventyrfortellinger som relaterer til kunsten og bruker selv sine evner til å fortelle.

Å se på kunst sammen kan by på overraskelser og eventyrlige reiser. Opplevelsene bruker vi som utgangspunkt for eget skapende arbeid i atelieret. Her blir barna med på å lage et eventyrlig univers av tegninger i kull, pennesplitter og tusj. Vi plasserer tegningene i et landskap av mose, tre, bark og fjellformer, som fungerer som en kulisse for figurene. Her er det kun fantasien som setter grenser for hva som kan oppstå!

 Tid:  2 timer
 Antall barn:  10 barn i hver gruppe (maks. 2 grupper)
 Sted:  Nasjonalgalleriet, Universitetsgata 13
   

Se flere tilbud

Bestill omvisning

Mer informasjon?
Ring vårt omvisningskontor på telefon 21 98 22 18
Åpent mandag til torsdag kl. 09.00–11.00 og 12.00–14.00