To barn tegner på lerret på veggen. Foto.jpg
Foto: Nasjonalmuseet / Mariken Kramer

Rastløs i museet?

Nasjonalgalleriet
Omvisning og atelier
Høsten 2017

 Utstilling

«Rastløse gester. Verk fra Hubert Loosers samling»

Har du noen gang hatt den kriblende følelsen i kroppen, den som vil sprelle og bare løpe fritt, men så har du ikke turt fordi det liksom ikke passer seg?

Gjennom kunsten har kunstnere til alle tider utrykt seg om det samfunnet de er del av. Noen ganger har de fulgt strenge regler for hvordan ting skal se ut, andre ganger turt å bryte reglene for finne nye veier å gå gjennom kunsten. Slik har de lært oss hvordan vi kan se verden fra forskjellige perspektiver.

På 50-tallet ble New York kunstens nye sentrum, med mange kunstnere som emigrerte til USA. I utstillingen «Rastløse gester» fortelles historien om noen av de viktigste retningene i kunsten de siste 100 årene. Fra surrealistenes tanker om en revolusjonær kunst der de undersøkte det underbevisste i mennesket, via de abstrakte ekspresjonistene som så på kunsten som et utrykk for sterkt temperament, til minimalistene som ville fjerne alle spor etter mennesket. Hva sier disse strømningene i kunsten oss om tiden de var en del av? Og hva kan vi lære av kunstnerne?

Atelier

I atelieret lager vi små og kjempestore tegninger med kull. Vi benytter oss av surrealistenes teknikker og lar oss inspirere av den drodlende gesten og den flytende frie linjen. Vi undersøker hva tegning kan være, og vi gjør som kunstneren Willem de Kooning og tegner med lukkede øyne, med venstrehånden og med begge hender samtidig. Vi forlenger armen og tegner på veggen med kjempelange redskaper. Kan en bølgende strek vise oss en kropp eller et ansikt?

Varighet: 2 timer
Klassetrinn: 5.–7. klasse
Antall elever: Maks. 30
Fag: Samfunnsfag, historie og kunst & håndverk
Sted: Nasjonalgalleriet, Universitetsgata 13
Periode: Høst 2017 ( 7. januar)

Se flere tilbud

Bestill omvisning

Mer informasjon?
Ring vårt omvisningskontor på telefon 21 98 22 18
Åpent mandag til torsdag kl. 09.00–11.00 og 12.00–14.00