Praktiskinformasjon.FotoNasjonalmuseet.NicholasSullivanHellsegg.JPG
Foto: Nasjonalmuseet/Nicholas Sullivan Hellsegg

Praktisk informasjon

Før besøket

Bestilling: Omvisning må bestilles minst en uke i forveien. Dette kan gjøres på to ulike måter:

Du vil få en bekreftelse på e-post.

Merk dere hvor omvisning vil finne sted da Nasjonalmuseet består av tre forskjellige utstillingssteder.

Nasjonalgalleriet stenger midlertidig etter 13. januar 2019
Det er mulig å bestille omvisninger i Nasjonalgalleriet ut 2018.

Avbestilling: Det er viktig at avbestilling skjer minst tre virkedager før omvisning.

Priser: Omvisning er gratis for elever og studenter tirsdag–fredag t.o.m. kl. 15.00. Inngang er gratis for skoleelever opp til og med videregående skole + kunststudenter. For andre studenter koster inngangsbillett kr 50,- i Nasjonalgalleriet og kr 30,- i de øvrige visningsstedene.

Under besøket

Omviser vil møte dere innenfor hovedinngangen på omvisningstidspunktet.

En omvisning tar ca 45 minutter, omvisning med atelier tar ca 1 ½ til to timer. Møt opp senest 10 min. før omvisning slik at dere får tid til å henge fra dere og gå på toalettet (gjelder ikke omvisninger som starter på åpningstidspunktet). Dersom dere kommer for sent, ring vaktsentralen på det stedet dere er på vei til. Det kan hende at vi må korte ned omvisningen dersom dere er sene.

Utstillingssted Tlf.
Nasjonalgalleriet 488 67 327
Nasjonalmuseet – Arkitektur 22 63 52 93
Villa Stenersen 22 69 52 93
   

Undervisning er etter avtale med vårt omvisningskontor.

Det er mulighet for å spise matpakker i Nasjonalmuseet – Arkitektur og Villa Stenersen. I Nasjonalgalleriet anbefaler vi en kort spisepause med for eksempel frukt eller drikke, kun for grupper som har bestilt undervisning med atelier. Mat og drikke er ikke tillatt i utstillingslokalene.  

Sekker og vesker større enn A4-format må legges i oppbevaringsbokser. Det er rullestoltilgang på alle utstillingssteder. Ta kontakt med vaktene ved ankomst. Fotografering uten blits er tillatt til eget bruk. I Nasjonalgalleriet er det i perioden 1. mai til 1. oktober ikke tillatt å fotografere i Munchsalen.

Etter omvisningen

Dere er velkommen til å gå rundt på egen hånd både før og etter omvisning. Er dere veldig mange er det fint om dere deler dere opp i mindre grupper. Det er viktig at man tar hensyn til andre besøkende og grupper som har omvisning.

Lærer/førskolelærer har ansvar for gruppen under hele museumsbesøket.