Villa Stenersen.jpg
Fra Villa Stenersen. Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli

Kunst for en villa, en villa for kunst

Villa Stenersen
Omvisning og atelier
Tilbudet gjelder fra 15. mai 2019

I 1939 flyttet Anni og Rolf Stenersen inn i Villa Stenersen, tegnet av den kjente funkisarkitekten Arne Korsmo, på Vinderen. Familien Stenersen hadde en enorm kunstsamling, som var viktig å få plass til i huset. I dag, som den gang, er villaen oppsiktsvekkende i sin frekke, moderne form, streng og med flatt tak, men eksplosiv i fargebruk innendørs.

Omvisning

Hvordan lager man et godt hus for kunst og for folk? Hvilke farger og overflater gjør at et hus blir godt å leve i? Vi ser nærmere på Villa Stenersen, rom for rom, og legger vekt på atmosfæren og de uvanlige fargekombinasjone i villaen, typiske både for 1930-tallets arkitektur og for arkitekten Arne Korsmo.

Atelier

I atelierets workshop i garasjen, lager elevene sin drømmevilla i ulike materialer, farger og teksturer inspirert av det de har opplevd i omvisningen. Deretter settes drømmevillaene sammen til et nabolag. Vi anerkjenner både de individuelle visjonene hos hver enkelt og stimulerer til samarbeid og fellesskap når alt settes sammen. Oppgaven er både morsom og enkel.

Elevene kan spise matpakke i Villa Stenersen.

Varighet: 2 timer

Klassetrinn: Småtrinnet

Fag: Samfunnsfag, kunst og håndverk

Antall elever: Maks 30

Sted: Villa Stenersen, Tuengen allé 10C, Vinderen. Ta bane 1 til Vinderen, eller bane 2 eller 3 til Borgen. I begge tilfeller er det ti minutters gange fra stasjonen til villaen.

Periode: Tilbudet gjelder fra 15. mai 2019