Bolig 2037

1. september 2018–30. desember 2018

Boligideer
Nasjonalmuseet – Arkitektur
Omvisning og atelier

Hva er en god bolig? I utstillingen «Boligideer» lærer elevene å lese arkitekturtegninger og studerer hvordan idealer om boligkvalitet har endret seg de siste 100 år. I atelieret bygger elevene en modell av sin egen bolig anno 2037.

Arkitekturverksted og utstilling

Utstillingen viser norske arkitekters utforskning av nye boformer. Hagebyer fra mellomkrigstiden og drabantbyutbyggingen etter andre verdenskrig står sentralt. Gjennom modeller, tegninger og fotografier fra samlingen gir utstillingen innsikt i moderne norsk bolighistorie.

 

I utstillingen sammenligner elevene prosjekter og diskuterer planløsninger. Elevene lærer å lese arkitekturtegninger og forstå hva tegn og symboler betyr. Vi jobber praktisk med begreper som plan, snitt, fasade, ulike perspektivtegninger og målestokk.

 

I arkitekturverkstedet reflekterer elevene over hvordan de kommer til å bo i år 2037. Elevene bygger tredimensjonale boligmodeller i målestokk, som møbleres med pappmøbler. Modellbyggesystemet består av moduler i tre og er utviklet av arkitektkontoret AtelierOslo.

 

Klassetrinn: Mellomtrinnet / Ungdomsskole / Videregående

Varighet: En eller to timer. En time omvisning + eventuelt en time atelier

Bestill omvisning

Mer informasjon?
Ring vårt omvisningskontor på telefon 21 98 22 18
Åpent mandag til torsdag kl. 09.00–11.00 og 12.00–14.00

Undervisning og omvisninger 224 58 ./b7ySFRjK00.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/undervisning_og_omvisninger/ MenyplasseringHovedmeny 2

Arrangementer