Rdland.jpg
Torbjørn Rødland, «Nudist nr. 6», 1999. © Rødland, Torbjørn/BONO

Satelitt Mellomstasjonen – Fotobokfestival Oslo 2017

15. september 2017–12. oktober 2017

Mellomstasjonen

Fordyp deg i et utsøkt utvalg norske fotobøker fra Nasjonalmuseets forskningsbibliotek under FOTOBOKFESTIVAL OSLO 2017.

Fotobokfestival Oslo fokuserer på fotoboka som kunstnerisk uttrykk og fenomen. Årets festival har base på Arbeidersamfunnets plass med hovedutstillingen «Precious, Contemporary, Punk» kuratert av Behzad Farazollahi og Christian Tunge fra MELK og Heavy Books. Satellittene huser utstillinger, forelesninger, kunstnersamtaler og mer.

Fotoboken er en sentral del i dokumentasjonen av samtidskunsten og samles løpende inn til Nasjonalmuseets bibliotek. Fotobøkene i bibliotekets samling faller inn under kategoriene i årets fotobokfestival. I denne utstillingen på satellitt Mellomstasjonen får publikum i hovedsak se norske perler.

Fotobokfestival Oslo 2017 samarbeider med Fotografiens Hus, MELK, Nasjonalmuseet og Tronsmo, som alle har egne satellittprogrammer i egne lokaler som del av årets festival.

Nasjonalmuseets bibliotek

Nasjonalmuseets forskingsbibliotek og -arkiv er Norges ledende innenfor områdene billedkunst, arkitektur, kunsthåndverk og design. Her finnes en omfattende samling bøker og tidsskrifter innen alle museets fagfelt. I arkivet finnes dokumentasjon om museets egen historie og virksomhet, samt en rekke privatarkiver.

Fotobokfestival Oslo ble etablert av Forbundet Frie Fotografer (FFF) i 2009 som finner sted i september hvert år. Festivalen er gratis og åpen for alle. FFF er en av fire kunstnerorganisasjoner som har forhandlingsrett med staten.

Les mer om fotobokfestivalen her!

Åpningstider:

Torsdag–fredag kl. 12.00–17.00

Lørdag–søndag kl. 11.00–16.00

Utstillinger 45 58 ./9Swp1O1a.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/utstillinger/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#exhibitions 2

Arrangementer