Eventyrlig. Gamle fortellinger i ny drakt

Vandreutstilling

I forbindelse med 200-års jubileet for Peter Christen Asbjørnsen (1812-1885) og Jørgen Moe (1813-1882) utviklet Nasjonalmuseet en utstilling inspirert av museets egen samling av eventyrtegninger.

Formålet med utstillingen er å synliggjøre illustrasjonene til de norske folkeeventyrene som en viktig del av vår felles kulturarv og et høydepunkt i norsk illustrasjonskunsts historie.

Ved å knytte an til samtidige kunstneres visuelle tolkninger av folkeeventyrene bidrar vi til at eventyrene og illustrasjonstradisjonene lever videre som en essensiell del av vår kollektive kulturarv.

Utstillingen består av seks bannere, 16 vegghengte og innrammede illustrasjoner, to bord, fire krakker og eventyrbøker.

Asbjørnsen og Moes arbeid med de norske folkeeventyrene har vært viktig for språket vårt, litteraturen vår og den måten vi tenker på. Les om Asbjørnsen, Moe, Askeladden, prinsesser, huldre og trollkjerringer i nettutstillingen Eventyr! Du får tilgang til mange digitale norske og utenlandske bøker om og med eventyr. http://www.nb.no/eventyr/

Prosjektgruppe: Ida Strøm-Larsen (prosjektleder/logistikk/nettverksansvarlig), Møyfrid Tveit (kurator), Ellen Lerberg (formidlingskurator), Ragna Jacobsen (utstillingsdesigner), Christopher Gjerde/Olav Ringdal (utstillingsteknikk), Ida Bronken (utstillingskoordinator)

Det er desverre ikke mulig å utvide turneen på denne utstillingen. Se gjerne om en av våre andre utstillinger kan være aktuelt.