Eventyrskatten.jpg
Hva skjer her? Dialog om eventyrtegningene. Foto: Nasjonalmuseet

Eventyrskatten

Vandreutstilling (skole)

I utstillingen vil elevene møte noen av høydepunktene innen norsk eventyrillustrasjon. De vil stifte bekjentskap med tegninger av troll og Askeladden, av prinsesser og eventyrlige dyr. Dette er tegninger som i stor grad har preget vår oppfatning av skikkelsene og karakterene i de norske folkeeventyrene. For å skape rom for en rik opplevelse brukes bevegelige bilder, musikk og eventyrfortelling. Samtidig rettes oppmerksomheten mot tegningene som illustrasjoner: Hvordan beskriver og utdyper tegningene scenene i teksten? Utstillingen produseres av Nasjonalmuseet i forbindelse med 200-årsjubileet for eventyrsamlerne Peter Christen Asbjørnsen (1812–1885) og Jørgen Moe (1813–1882).

Musikken i utstillingen er komponert og innspilt av Martin Horntveth. Mixet av Martin Horntveth og Morgan Nicolaysen. Martin Horntveth: Harpe, seljefløyte, langeleik, munnharpe, mandolin, piano, bass, melodisk slagverk og perkusjon, Daniel Sandén-Warg: Fele, hardingfele og moraharpe. Tremøblene i utstillingen er laget av Treskjerarverkstaden, Senter for bygdekultur, Dovre. Kubbestolen er en kopi av Kittelsens egen kubbestol som kan sees på Blaafarveværket – Th. Kittelsen museet.    

Prosjektgruppe: Ann Kristin Sørli (prosjektleder/turne- og prosjektkoordinator), Ragna Jacobsen (utstillingsdesigner), Møyfrid Tveit (kurator utstilling), Nina Denney Ness (kurator formidling), Nicholas Hellsegg (AV), Christopher Gjerde (utstillingsteknikk), Ida Bronken (turnéutstillingskoordonator).

Les mer om utstillingen!