Le Corbusier ved havet

5. mai 2018–28. oktober 2018

Villa Stenersen

«Jeg er tiltrukket av alle former for naturlige strukturer»
Le Corbusier, 1935

Mange forbinder arkitekten Le Corbusier med ideen om huset som en bomaskin – eller med radikale byplaner med ruvende boligblokker og effektiv biltrafikk. Han var besatt av maskinen. Samtidig satte fascinasjonen for naturen preg på arbeidene hans, både som arkitekt og maler.

Denne utstillingen fokuserer på årene 1926–36, da han hver sommer dro til Bassin d’Arcachon-bukten på den franske sørvestkysten. Dette ble et fristed for rekreasjon, langt borte fra storbylivet i Paris. Han tegnet uten stans: båter, skjell, kongler, drivved og steiner han fant på stranden. Motivene ble senere abstrahert i maleriene hans. Han skrev fascinert om hvordan fiskerne bygget hyttene sine, som et naturlig svar på livsmønsteret og klimaet: «Disse husene er palasser!»

Gjennom reproduksjoner av skisser, notater, fotografier og malerier viser utstillingen mindre kjente sider ved Le Corbusier, som en drømmende og humoristisk person.

Utstillingen er et samarbeid med professor emeritus Tim Benton og kunstner Bruno Hubert.

Få med deg utstillingen i Villa Stenersen – ­­­­­­­­­­­­Tuengen allé 10 C, Oslo

Ankomst:

T-bane linje 2 eller 5 (Avløs eller Østerås) til Borgen stasjon. Tuengen allé er første/nærmeste vei som krysser Sørkedalsveien. Det tar ca. 10 min. å gå fra stasjonen til villaen.

Eventuelle besøkende med bil har dessverre ikke anledning til å kjøre inn eller parkere på eiendommen, men må stoppe/parkere i Tuengen allé.

Kontakt:

Presse: Elise Lund
Utstillingsuratorer:
Tim Benton, Bruno Hubert, Talette Rørvik Simonsen
Kurator formidling: Gudrun A. Eidsvik
Prosjektleder: Gudrun A. Eidsvik

 

Utstillinger 45 58 ./9Swp1O1a.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/utstillinger/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#exhibitions 2

Arrangementer