Nasjonalmuseets digitale univers

Bli kjent med samlingen fra sofaen!

Skjermdump fra spillet Animal Crossing, med kunstverk på en vegg

Opplev kunst, arkitektur og design fra hvor enn du befinner deg. Se Nasjonalmuseets videoserier, utforsk den digitale samlingen og les forskjellige historier om verk, kunstnere eller temaer i samlingen.

Kunst i Animal Crossing

Skjermdump fra spillet Animal Crossing, med kunstverk på en vegg

Vi har tilgjengeliggjort 29 000 verk fra samlingen i Animal Crossing!

Nintendo Switch-spillet Animal Crossing tar verden med storm, og nå kan du også putte mesterverk fra Nasjonalmuseets samling inn i spillet.

Ja! Gi meg Nintendokunst!

Videoserier

Lurer du på hva slags kunstverk de ansatte har som favoritter? Trenger du tips for å reparere tingene dine selv? Lurer du på hva kunstnerene selv tenker om sine verk? Vil du være med opp i kuppelen i Trefoldighetskirken?

Nettutstillinger

Opplev to nylige utstillinger digitalt!

Ahmed Umar, «Thawr, Thawra ثور, ثورة (Ox, revolution)», 2014.
Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli

En samling blir til

Flere hundre verk ble innlemmet i Nasjonalmuseets samling i fjor. De viser et stort spenn – fra skjøre porselensfigurer, fjærlette hatter og fotsidelange strikkekjoler, til flekkete spraybokser, forsvunnede praktbygg og en teakradio.

Se utstillingen «En samling blir til» virtuelt i 3D

Tegning i gråtoner av et kirkebygg med kuppel
Wilhelm von Hanno, Trefoldighetskirken i snø, ant. 1850.
Foto: Nasjonalmuseet / Børre Høstland

Wilhelm von Hanno. Arkitekt og tegner i Christiania

Wilhelm von Hanno var en av de viktigste og mest produktive arkitektene i Norge på 1800-tallet. I Oslo er det vanskelig å bevege seg særlig langt uten å støte på hans arkitektur.

Se nettutstillingen om Wilhelm von Hanno

Lag din egen utstilling i den digitale samlingen

Her finner du 45 000 kunstverk og objekter fra Nasjonalmuseets samling. Utforsk dine favoritter og lag dine egne samlinger.

Gå til den digitale samlingen

Se produkter inspirert av samlingen

I nettbutikken finner du kunstbøker og gaveideer inspirert av samlingen –  med flotte motiv av noen av våre største kunstnere.

Puslespill, munnbind, handlenett, skjerf, eller medlemskap: Her finner du din neste gaven.

Besøk nettbutikken

Nasjonalmuseets verk på Google Arts & Culture

Skjermbilde fra Google Arts & Culture

Nasjonalmuseets «Judith og tjenestekvinnen med Holofernes’ hode» av Orazio Gentileschi kan oppleves, i større detalj enn noensinne, på Google Arts & Culture!

Opplev selve øyeblikket hvor Judith og tjenestekvinnen lytter etter om noen har oppdaget dem, bare minutter etter halshuggingen av Holofernes. Lær hva kles- og smykkevalgene i motivet avslører!

Opplev verket her

Foredrag og samtaler på Youtube

Vil du se samtalen Nasjonalmuseet arrangerte om makt og mangfold i kulturfeltet? Er du nysgjerrig på historien bak hvordan van Goghs selvportrett nylig ble bekreftet som ekte? Eller vil du høre mer om #Metoo i kunsten?

Du kan se flere av våre arrangementer i opptak på Youtube.

Se samtaler og foredrag her

Flere av våre kommende arrangementer vil strømmes fra vår Facebookside. Se oppdatert informasjon om hvert enkelt arrangement for informasjon om hva som vil strømmes.

Studentsamarbeid

I denne spillelisten kan du se studentsamarbeidene vi har gjort med TrAP og Nordic Black Xpress

TrAP jobber med Nøkkel til byen-prosjektet for et representativt og mangfoldig kulturliv i fremtiden, og har sammen med Nasjonalmuseet og ungdommer i prosjektet, og produsert tekster og filmer.

Representasjon er et aktuelt tema i formidlingen. Nordic Black Xpress er en videoserie med poesi som utarbeides i samarbeid med skuespillerstudentene ved Nordic Black Xpress, et flerkulturelt teater i Oslo. Denne serien har utgangspunkt i verk i utstillingen «En samling blir til».

Følg oss også på: