Møt noen av oss som jobber på museet, få nye tolkninger av kunsten og bli kjent med samlingen på nye måter i vårens videoserier.

Våren 2020 har vi laget mange nye videoer, der ansatte og andre har latt seg inspirere av samlingen, og delt tanker, favoritter og kreative aktiviteter.

Samlingsstund

Bli med på en liten samlingsstund med flere av oss som jobber i museet. Fra hjemmekontorene rundt om kring har vi delt verk fra samlingen som vi har et ekstra stort ❤️ for.

Se videoene her:

Kreativ karantene

Trenger du inspirasjon til aktiviteter med familie, venner eller bare for deg selv? Lag noe! Vi deler her aktiviteter du kan gjøre hjemme, inspirert av samlingen.

Se videoene her:

Wilhelm von Hanno

Flere av arkitekten Wilhelm von Hannos hovedverk finner du i Oslo. Bli med i von Hannos fotspor, opp i Trefoldighetskirken og inn i bakgården der hans atelier fortsatt står. 

Utstillingen om WIlhelm von Hanno kan du besøke i Nasjonalmuseet – Arkitektur eller oppleve i nettversjon

Se videoene her:

Hjemmekonservering

Konservatorene i Nasjonalmuseet bevarer og vedlikeholder et stort spekter av kunst og gjenstander i samlingen, alt fra lysekroner, malerier og kongelige kjoler, til lærtapeter, arkitekturtegninger og sølvtøy. Fra hjemmet deler konservatorene tips og triks de har fått nytte av for å kunne bevare gjenstander i sine egne hjem.

Se videoene her:

Nordic Black Xpress

Nasjonalmuseet samarbeider for tiden med skuespillerstudentene ved Nordic Black Theatre. Resultatet er en videoserie med poesi, som er inspirert av flere verk fra utstillingen «En samling blir til».  

Les mer om utstillingen her

Se videoene her:

Mer video!

Nasjonalmuseets YouTube-kanal finner du enda mer innhold, som foredrag om det nye Nasjonalmuseet og omvisninger i utstillinger.
 

Jobber ... Jobber ...