Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli

Tap av biologisk mangfold er en stor trussel for livet på jorda. Nærmere 50 % av de truede artene i Norge lever i gammel eller urskogsnær skog. Hva kan vi gjøre for å ta bedre vare på mangfoldet i skogen?

Urskogen Silva er et prisvinnende interaktivt verksted hvor barna inviteres inn i et univers som åpner opp for nysgjerrighet for både kunst og natur og hvor de kan bidra til å redde urskogen.

Silva passer for alle over 3 år og har omvisninger for barnefamilier hver lørdag og søndag utenom offisielle høytider, kl. 12.00–13.30 og 14.30–16.00. Omvisningene tar også turen innom samlingspresentasjonen og tar for seg hvordan kunstnere har arbeidet med skogen som tema og motiv gjennom tidene. Omvisningene avsluttes med et besøk i Silva, hvor barna kan lage egne skapninger og se dem komme til live i urskogen.

Se kalenderen for konkrete datoer for Silva og andre familieverksteder

Praktisk info:

  • En omvisning i Silva varer i ca. 1, 5 time.
  • Oppmøte er rett ved døra inn til rom 1 i Samlingen.
  • Omvisningen er gratis med gyldig inngangsbillett til museet og eget Silva-stempel som du får i Infoskranken i Vestibylen ved ankomst til museet.

Urskogen Silva vant gull i kategorien Installasjoner og spill, under Visueltprisen 2022 og gull for beste digitale opplevelse under Gulltaggen 2022.

Det digitale er sømløst flettet inn i opplevelsen, og rommet, møblene, det digitale og illustrasjonene glir sammen i en helhetlig opplevelse. At barna er målgruppen betyr ikke at estetikken har blitt barnslig. Heller går assosiasjonene til steampunk! Det er litt mørkt og myldrende, og utvider måten vi designer for barn. Her er det barna som får være heltene i historien.
–Juryen for Visueltprisen

Jobber ... Jobber ...

Video: Bekk