23. mai-14. september 2025
- Bang, Esben Holmboe og Andreas Viestad. Maaemo. Oslo: Cappelen Damm, 2017.
- Bennett, Jane. Vibrant matter: a political ecology of things. Durham, N.C: Duke University Press, 2010.
- Ecott, Tim. Koks: Faroue Islands flavor. Vestmanna Føroyar: Sprotin, 2022.
- Ek, Magnus og Agneta Green. Oaxen adieu. Stockholm: Modernista, 2011.
- Ekstedt, Niklas. The Nordic art of analogue cooking. London: Bloomsbury, 2020.
- Evans, Josh, Michael Bom Frøst og Roberto Flore. On Eating Insects. London: Phaidon Press, 2017.
- Foster, Hal. The anti-aesthetic: essays on postmodern culture. New York: New Press, 1998.
- Gísli Matt. Slippurinn: recipes and stories from Iceland. London: Phaidon Press, 2021.
- Grøn, Karen. Eat me. Kolding: Trapholt, 2017.
- Gunnar Karl Gislason og Jody Eddy. North: the new Nordic cuisine of Iceland. Berkeley: Ten Speed Press, 2014.
- Hamsun, Knut. Pan. Oslo: Gyldendal, 2002.
- Hamsun, Knut. Markens grøde. Oslo: Gyldendal, 2002.
- Horwitz, Jamie og Paulette Singley, red. Eating architecture. Cambridge, Mass: MIT Press, 2004.
- Huseby, Benjamin Alexander. Weeds & aliens. Oslo: Torpedo Press, 2014.
- Hvattum, Mari. "Stedets tyranni". Arkitektur N 112, nr. 4 (2009): 40-51.
- Klanten, Robert, red. Nordic by Nature. Berlin: Gestalten, 2018.
- Lerheim, Karen E. Livskraft: vitalismen som kunstnerisk impuls 1900-1930. Oslo: Munch-museet, 2006.
- Mandrup, Per. Smag på kunsten = Taste the art. Århus: Taste Aarhus, 2009.
- Martin-McAuliffe, Samantha L, red. Food and architecture: at the table. London: Bloomsbury Academic, 2016.
- Messel, Nils. Oppdagelsen av fjellet. Oslo: Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, 2008.
- Nilsson, Magnus. Fäviken. London: Phaidon Press, 2012.
- Nilsson, Magnus. The Nordic cookbook. London: Phaidon Press, 2015.
- Nilsson, Magnus. Nordic: a photographic essay of landscapes, food and people. London: Phaidon, 2016.
- Nilsson, Magnus. The Nordic baking book. London: Phaidon Press Limited, 2018.
- Norberg-Schulz, Christian. Minnesjord. Oslo: Gyldendal, 1991.
- Norberg-Schulz, Christian. Mellom jord og himmel: en bok om steder og hus. Oslo: Pax, 1992.
- Olafur Eliasson og Alice Waters. Studio Olafur Eliasson: the kitchen. London: Phaidon, 2016.
- Oulie, Hege, Christine Hansen og Cecilie Øien. Av natur. Horten: Preus museum, 2023.
- Pentti Kaskipuro: grafikk. Oslo: Nasjonalgalleriet, Kobberstikk- og håndtegningsamlingen, 1992.
- Puglisi, Christian F. Relæ: a book of ideas. Berkeley: Ten Speed Press, 2014.
- Ramsvik, Even. Ny norsk mat. Oslo: Press, 2017.
- Ravneberg, Jørgen. Sankeboka: velsmakende ville vekster. Oslo: Cappelen Damm, 2019.
- Redzepi, René og Claus Meyer. Noma: nordisk mad. København: Politiken, 2007.
- Redzepi, René. Noma: tid og sted i det nordiske køkken. København: Politiken, 2010.
- Redzepi, René og David Zilber. The Noma Guide to fermentation: foundations of flavor. New York, New York: Artisan, 2018.
- Redzepi, René, Mette Søberg og Junichi Takahashi. Noma 2.0. New York: Artisan Books, 2022.