Fargerik bar i 50-tallsstil
Foto: Nasjonalmuseet / Ina Wesenberg

Bollebar er barnevennlig, med boller, saft og kaffe. Her får du både frokost og dessert. Da har du det meste du trenger på en kafé.

– Bollebar har en ny tilnærming til den tradisjonelle hvetebollen. Her er både søtbakst og brioche, og alt der i mellom – så lenge det har bolleform. Du får både frokost og dessert. Da har du det meste du trenger på en kafé, sier Tom Victor Gausdal, en av folka bak Bollebar.

Bollebar drives av Dugurd. Dugurd er et samarbeid mellom restaurantgruppen Lava Oslo og kantinefirmaet Du Godeste. Baker Trude Beate Brendehaug er daglig leder ved Bollebar. Hun har erfaring fra Bakelandslaget 2020 og bakeriet Kveitemjøl på Aker Brygge.

Bollebar er barnevennlig, med boller, saft og kaffe – men ikke alkohol. Her er det boller og saft basert på råvarer som er i sesong.

– Du har jo doughnuts og cup cakes over alt, men det er gjort lite med den tradisjonelle bollen. Det ville vi gjøre noe med. Vi tar ikke snarveier med bollene. Vanligvis rører ikke konditorer gjærbakst, det er en mer all round-jobb for kokker, men vi har fått med oss konditorer til å utvikle de forskjellige toppingene, sier Gausdal.

Om Bollebar

  • Åpningstider: Tirsdag til fredag kl. 07.30–18.00, lørdag til søndag kl. 10.00–17.00. Mandag stengt. 
  • Adresse: Brynjulf Bulls plass 2
  • bollebar.no
Boller på rad med forskjellig pynt og fyll
Foto: Nasjonalmuseet / Ina Wesenberg

Presseomtaler

– En av bollene skal ha marengs oppi bolla, som vi dypper i mørk Valhrona-sjokolade før vi strør kokos på toppen. En annen er inspirert av lemon meringue pie, og er fylt med lemon curd og toppet med marengs som er brent av, sier kokk og kokebokforfatter Tom Victor Gausdal, som er en av folka bak Bollebar, til Godt.no.

Godt.no 2.9.21 

«Dessuten er de fryktelig ferske. Trude Beate Brendehaug tryller frem topping og fyll i bakeriet på museet som ligger tvers over plassen på baksiden», skriver Avisa Oslo.

Avisa Oslo, 3.9.21