Ute på museumsplassen i en spesialbygd paviljong møter barna kokker fra Geitmyra matkultursenter for barn. Kokkene veileder barna i enkle matlagingsteknikker, og lar dem få utforske lokale råvarer. I formidlingsverkstedet inne på museet møter de kunstner Nellie Jonsson som lar dem få forme leire inspirert av mat. Museets formidlere tar barna med inn i en mangfoldig utstilling der alt fra matkunst, kunst om mat, dekketøy og dykkerutstyr vises. Til slutt samles alle rundt et felles måltid, der alle har vært med å bidra.
Tilbudet er en del av formidlingsprogrammet til utstillingen Ny nordisk. Mat, estetikk og sted.
Tilbudet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.
Klassetrinn: Aktivitetsskolen, 1.-4.-trinn
Antall elever: Maks 40, inkludert voksne
Tidspunkt: 10-14
Varighet: 4 timer
Påmelding: Tilbudet er dessverre fullbooket
