Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli
  • Varighet: 2 timer (kan bestilles som bare atelier, da varer det 1 time)
  • Klassetrinn: 5.–7. klasse
  • Fag: norsk og kunst og håndverk
    Antall elever: 10
  • Sted: Villa Stenersen, Tuengen allé 10 C (t-bane nr 2 eller 3 til Borgen stasjon)
  • Periode: Høsten 2017
  • Skolen forbereder: Ingenting

Påmelding

Forespørsel sendes til omvisninger@nasjonalmuseet.no

Villa Stenersen ligger på en høyde midt i et nabolag av trehus på Vinderen i Oslo. Huset ble tegnet av arkitekten Arne Korsmo, og i 1939 flyttet Annie og Rolf E. Stenersen inn med sønnene sine, Johan og Sten på 14 og 11 år.

I dag er villaen et husmuseum for Nasjonalmuseet og den eneste funksjonalistiske villaen i Norge som er åpen for publikum.

Omvisning

Arne Korsmo var en arkitekt som reiste og leste mye og hadde venner og kolleger over store deler av verden. Villa Stenersen er internasjonal i stilen og inspirert av Korsmos forbilder, samtidig som den har trekk som er typisk norske eller nordiske, som dype, sterke farger på veggene. Også i dag er villaen et oppsiktsvekkende hus med sin fasade av glass med en knallblå flislagt stripe. Innendørs er noe av interiøret tilbakeført til familien Stenersens tid. Omvisningen handler om Korsmo som arkitekt og grunnleggende deler av modernismen før krigen både i Norge og internasjonalt, og vi forteller også om familien Stenersens liv i villaen.

Verksted

Elevene jobber med tegning av perspektiver i ulike rom i huset. Vi prøver ut forskjellige måter å tegne perspektiv på, som gjør det morsomt og mulig for alle å bli med.