Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli
   • Klassetrinn: Mellomtrinnet
   • Fag: Samfunnsfag, kunst og håndverk
   • Antall elever: Maks 10
   • Sted: Villa Stenersen, Tuengen allé 10C, Vinderen. Ta bane 1 til Vinderen, eller bane 2 eller 3 til Borgen. I begge tilfeller er det ti minutters gange fra stasjonen til villaen.

Påmelding

Forespørsel sendes til omvisninger@nasjonalmuseet.no

I 1939 flyttet Anni og Rolf Stenersen inn i Villa Stenersen, tegnet av den kjente funkisarkitekten Arne Korsmo, på Vinderen. Familien Stenersen hadde en enorm kunstsamling, som var viktig å få plass til i huset. I dag, som den gang, er villaen oppsiktsvekkende i sin frekke, moderne form, streng og med flatt tak, men eksplosiv i fargebruk innendørs.

Omvisning

Hvordan lager man et godt hus for kunst og for folk? Hvilke farger og overflater gjør at et hus blir godt å leve i? Vi ser nærmere på Villa Stenersen, rom for rom, og legger vekt på atmosfæren og de uvanlige fargekombinasjonene i villaen, typiske både for 1930-tallets arkitektur og for arkitekten Arne Korsmo.

Verksted

I workshop i garasjen lager elevene sin drømmevilla i ulike materialer, farger og teksturer inspirert av det de har opplevd i omvisningen. Deretter settes drømmevillaene sammen til et nabolag. Vi anerkjenner både de individuelle visjonene hos hver enkelt og stimulerer til samarbeid og fellesskap når alt settes sammen. Oppgaven er både morsom og enkel.

Elevene kan spise matpakke i Villa Stenersen.