Foto: Aron Irving Li
  • 30. november 2021
  • Zoom
  • Begrenset antall plasser

Bli med på digitalt tegneverksted med kunstner Lena Walton Herfindal

Lena Walton Herfindal tegner sitt liv reflektert i bilder, som en dagbok av umiddelbare tanker. Sentralt i arbeidene er hennes familiehistorie og bakgrunn som Mohawk indianer der nærhet til naturen står i sentrum. Inspirert av naturen og hennes indianske røtter undersøker hun forskjellige utviklingsprosesser.

Hun tar for seg vekstprosesser som blomstringen til en knopp, organismer i kroppen og indiansk symbolikk. Med en tynn åre-lignende strek beveger hun seg intuitivt mellom forskjellige materialer som rammer inn en stemning, et språk, et øyeblikk eller en usagt tanke. Hun veksler mellom teknikker for å få frem ulike utrykk og egenskaper i arbeidene. Lenas strek strekker seg fra arbeider i tegning og grafikk til kroppslig objekter.

I dette verkstedet vil du få et innblikk i ulike måter å jobbe med blekk/tusj, både på plast og papir med ulik tykkelse og tekstur. Med en splittpenn vil Lena vise hvordan du ved hjelp av tegneprosessen kan utvikle en enkel ytre form. Hun vil vise hvordan du kan repetere linjer /mønster og hvordan du kan fylle geometriske former med en flytende organisk strek. 

I tillegg til å fortelle om hvor hun henter inspirasjon og kunnskap til formen i tegningene fra, vil Lena også forklare hvordan hun jobber med streken i ulike materialer som metall, plast, tre og keramikk. Du vil få anledning til å teste ut ulike metoder/teknikker og jobbe med ulike redskap som blyant, passer, blekk/tusj, splittpenn, pensel, klut og vann. 

Verkstedet passer for deg som aldri har tegnet før og for deg som har en del erfaring.

Alt av materialer du trenger for å delta sendes på forhånd i posten til alle som har meldt seg på.

Streken

Dette tegneverkstedet er en del av serien StrekenStreken arrangeres av Nasjonalmuseet i samarbeid med forskjellige kunstnere som arbeider med tegning. På programmet for høsten 2021 står Halvor Harsem, Hans Hamid Rasmussen og Lena Walton Herfindal. Med denne serien ønsker vi at du skal få nye perspektiver på hva tegning er og kan være.