Kunsten kommer hjem

Norge rundt med Nasjonalmuseet

Fjellandskap med regnbue
  • 26. juni–30. september 2021
  • På turné i Norge

Gjennom sommeren og høsten sender vi en rekke av samlingens hovedverk til steder der de har lokal tilhørighet. Enten ved at verket ble skapt der, gjennom motiv eller kunstnerens tilknytning til plassen. Hvert av landets elleve fylker får minst ett verk på besøk. Kanskje får du komme tett på et helt sentralt verk fra Nasjonalmuseets samling på ditt hjemsted eller der du ferierer i sommer? Dette blir unike muligheter til å oppleve høydepunkter i norsk kunsthistorie på uventede visningssteder før de flytter inn i sitt nye hjem i Nasjonalmuseet.   

Første verk som skal på tur er et av høydepunktene i den norske nasjonalromantikken, Johan Christian Dahls Fra Stalheim (1842), som skal besøke Stalheim Hotel utenfor Voss lørdag 26. juni.

Her er alle verkene som skal ut på reise

Kunsten kommer hjem

Norge rundt med Nasjonalmuseet inngår i «Kunsten kommer hjem», Nasjonalmuseets program for 2021. I løpet av året inviteres publikum til å oppleve sentrale verk fra museets samling på visningssteder som Kunstnernes Hus, Blaafarveværket, Dronning Sonja KunstStall og Teknisk Museum. Flere kjente verk vil også dukke opp på uventede steder rundt omkring i landet.