portrett av kvinne. og en tegneseriestripe.
Tegneserieskaperen Lene Ask lærer deg rytme, dramaturgi, tegning og poesi i dette digitale verkstedet.
  • 15. mars 2022
  • Zoom
  • Begrenset antall plasser

Bli med på digitalt tegneverksted med tegneserieskaper Lene Ask!

Hvordan finner du balansen mellom ord og tegning? En tegneserietegner jobber med både tekst og bilder. To ulike språk skal slås sammen til ett uttrykk. I dette verkstedet vil Lene Ask vise hvordan hun jobber med å skape rom i teksten og hvorfor det er like viktig å holde igjen som å gi gass.

Vi er innom rytme, dramaturgi, tegning og poesi. Det er en fordel at du er glad i ord og ikke redd for å ta i en blyant.

Lene Ask er fotograf, illustratør, forfatter og tegneserieskaper. Hun har laget flere bildebøker og tegneserier. For tegneserieromanen Hitler, Jesus og Farfar mottok hun Sproing-prisen og Kultur- og kirkedepartementets tegneseriepris.

Alt av materialer du trenger for å delta sendes på forhånd i posten til alle som har meldt seg på.

Streken

Tegneverkstedet er en del av serien «Streken» som arrangeres av Nasjonalmuseet i samarbeid med forskjellige kunstnere som arbeider med tegning. Tidligere Streken-kunstnerne er Morten Kildevæld Larsen, Gelawesh Waledkhani, Esther Maria Bjørneboe Øyvind Torseter, Halvor Harsem, Hans Hamid Rasmussen, Lena Walton Herfindal. Med denne serien ønsker vi at du skal få nye perspektiver på hva tegning er og kan være.