Bygging av gotisk katedral.
Foto: Roberto Di Trani

Velkommen til en fysisk aktiv opplevelse av hvordan arkitekturens krefter fungerer.

Er dere en gruppe lærerstudenter med arkitektur på timeplanen? Eller kanskje en bedrift eller gjeng som vil gjøre noe gøy sammen og samtidig lære noe om arkitektur?

Dere vil få en annerledes tilnærming til arkitekturhistorien, og lærer noe om viktige epoker og konstruksjonsprinsipper i byggekunstens historie.

De ulike oppgavene dere sammen skal bygge er basert på historiens mest kjente banebrytende bygg, som for eksempel søylen, buen, hvelvet og den gotiske katedralen, og det mer moderne Eiffeltårnet og armert betong. Med stokker, tau, klosser, seil og egne kropper deltar dere aktivt i konstruksjoner hvor dere selv inngår og får kjenne strekk- og trykkrefter direkte på kroppen.

Workshopen foregår i utstillingspaviljongen, tegnet av Sverre Fehn.

Bestill omvisning

• Tid: 90 minutter uten pause. Etter avtale er det mulig å spise matpakke i museet før eller etter formidlingen.
  • Antall deltakere: Minst 15, maks 30
  • Pris:
    Lærerstudenter: gratis
    Private grupper:
    Dagtid: kr 1500
    Kveld fra kl 16.00: kr 2000
    Lørdag og søndag: kr 2000

Inngangsbillett kommer i tillegg. Ved avbestilling mindre enn sju dager før gis det ingen refusjon.

«Inn i arkitekturen» er et undervisningsopplegg som er utviklet av Alf Howlid, sivilarkitekt og tidligere seniorrådgiver på DOGA. Han har mange års erfaring som lærer i skolen og i lærerutdanningen, og har også deltatt i læreplanutviklingen for arkitektur. Undervisningsopplegget har han beskrevet i boken «Inn i arkitekturen. En handlingsbasert innføring i byggekunst». Boken er til salgs i museets bokhandel.

«Inn i arkitekturen» tilbys også som undervisning for mellomtrinnetungdomsskolen og videregående skole.