Barn som ligger og sitter på gulvet og løser oppgaver på ark
Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli

Er det alltid galt å stjele? Er det verdt å dø for ytringsfriheten? Bør par fortelle hverandre alt?

Med utgangspunkt i et kunstverk fra Nasjonalmuseets samling prøver vi å finne noe som er sant eller godt. I den filosofiske samtalen trenger vi hverandres ideer, erfaring og kunnskaper. Vi går inn i samtalen for å høre noe nytt, noe vi selv ikke har tenkt på, for å få større klarhet, ikke for å overbevise andre. Filosofien gir oss gleden og muligheten til å ta våre egne undringer og spørsmål på alvor.

Foredrag med innlagte filosofiske øvelser ved kurator formidling Anita Rebolledo.

Vi forventer stor pågang og anbefaler deg å være tidlig ute.

Foredraget vil bli streamet.

Gratis adgang. Ingen påmelding. Velkommen!

I 2021 åpner det nye Nasjonalmuseet ved Aker Brygge, men allerede i fjor høst startet nedtellingen. «Mot et nytt museum»-serien vil gjennom foredrag, samtaler og pop-up-utstillinger gi et innblikk i det faglige arbeidet som har foregått i kulissene, mens store deler av museet har vært stengt.

Finn flere foredrag.