Maleri av en kvinne som leser brev i lyset fra lampe med rød skjerm.
Harriet Backer, «Aften, interiør» (utsnitt), 1890
Foto: Børre Høstland / Nasjonalmuseet
  • 2. desember 2020
  • 17.00–18.00
  • Begrenset antall plasser

Avlyst. Ny dato kommer.

Dette foredraget er dessverre avlyst og vil heller ikke strømmes. Vi beklager dette. Det vil komme en ny dato for dette foredraget.

Velkommen til foredrag om Harriet Backer, ved kurator Vibeke Wallann Hansen, Nasjonalmuseet.

Store solopresentasjoner i museale samlingsutstillinger har tradisjonelt vært forbeholdt mannlige kunstnere. I det nye Nasjonalmuseet brytes trenden med et eget rom viet Harriet Backer, en av Norges største malere. Kurator Vibeke Waallann Hansen tar for seg Backer-rommets hva, hvorfor og hvordan, med et særlig blikk på rommene kunstneren selv valgte å male.

Arrangementet er kun for Nasjonalmuseets Venner.

Praktisk informasjon

Husk at du må være medlem i Nasjonalmuseets Venner for å kunne delta, og at du kan registrere kun én billett til deg selv. Det er begrenset antall plasser på våre arrangementer, og dessverre ikke mulig å ta med en gjest.

Alle besøkende blir bedt om å overholde de nasjonale føringene for smittevern. Det vil være hånddesinfeksjon tilgjengelig ved inngangen.

Mot et nytt museum

I 2022 åpner det nye Nasjonalmuseet ved Rådhusplassen i Oslo, men allerede i fjor høst startet nedtellingen. «Mot et nytt museum»-serien vil gjennom foredrag, samtaler og pop-up-utstillinger gi et innblikk i det faglige arbeidet som har foregått i kulissene, mens store deler av museet har vært stengt.