Fjelltopp om vinteren
Claude Monet, «Kolsåstoppen», 1895.
Foto: Nasjonalmuseet / Børre Høstland

Avlyst

Situasjonen med koronaviruset gjør at vi har utsatt dette arrangementet til våren 2021. Vi følger situasjonen tett og vil informere publikum om oppdaterte datoer. Vi beklager og håper på forståelse for dette.

Vinteren 1895 reiser Monet til Norge, angivelig for å oppleve snø. I en omfattende korrespondanse med familien hjemme i Giverny forteller han om sine opplevelser. To måneder senere vender han tilbake til Frankrike med rundt 30 malerier i kofferten.

Nesten 125 år etter Monets reise har Sparebankstiftelsen DnB bragt ett av Monets «norske» malerier tilbake til Norge og det nye Nasjonalmuseet. Seniorkurator formidling Ellen Lerberg innvier oss i Monets norgesopphold, og hans nyskapende tolkninger av det norske landskapet.

Vi forventer stor pågang og anbefaler deg å være tidlig ute.

Foredraget vil bli streamet på Facebook, og publisert på Youtube i etterkant.

Gratis adgang. Ingen påmelding. Velkommen!

I 2022 åpner det nye Nasjonalmuseet ved Aker Brygge, men allerede i fjor høst startet nedtellingen. «Mot et nytt museum»-serien vil gjennom foredrag, samtaler og pop-up-utstillinger gi et innblikk i det faglige arbeidet som har foregått i kulissene, mens store deler av museet har vært stengt.

Se flere foredrag