Laure Prouvost, «Security Gate», 2019. Courtesy of the artist and carlier | gebauer, Berlin/Madrid. © Prouvost, Laure/BONO
Foto: Trevor Good

Velkommen til omvisning i utstillingen En samling blir til. Kunst – Arkitektur – Design ved kurator Ingvild Krogvig

Spørsmålet om hva museumssamlinger er, og hvordan de blir til, har de siste årene fått ny aktualitet. Med sin brede tilnærming viser utstillingen hvordan kombinasjonen av faglige vurderinger, strategier, lykketreff og visuelt begjær bidrar til å forme Nasjonalmuseets samling. Utstillingen viser også betydningen av gaver fra kunstnere, stiftelser og private samlere.

Utstillingen omfatter maleri, skulptur, grafikk, kunsthåndverk, arkitektur og design, og inkluderer verk av blant andre Ida Ekblad, Charlotte Wankel, Mari Slaattelid, Per Kleiva, Kari Mølstad, Ahmed Umar, Sofie Werenskiold, Laure Prouvost, Admir Batlak, John Savio, Arnstein Arneberg og Frida Orupabo.