Foto: Nasjonalmuseet / Ina Wesenberg

Hva kan samtidsarkitekturen lære av samiske byggetradisjoner? Start helgen med arkitekturvorspiel i Nasjonalmuseet – Arkitektur. «Girjegumpi. Samisk arkitekturbibliotek» av Joar Nango stilles ut, og vi snakker om urfolksarkitektur og samtidsarkitektur.

Kafeen er åpen fra klokken 16:00

Program

17.00 Velkommen

17.05 Foredrag: Chris T. Cornelius, Presenting studio:indigenous

17.45 Pause

18.15 Panelsamtale: Hva kan vi lære av den samiske arkitekturen?
Joar Nango, Thea Kvamme Hartmann (Snøhetta) og Joakim Skajaa. Panelsamtalen strømmes også på Facebook, og på museets YouTube-kanal.

Chris T. Cornelius er en prisbelønt amerikansk arkitekt og tilhører Oneida First Nation of Wisconsin. Han er leder av arkitekturavdelingen ved universitetet i New Mexico. Som grunnlegger av arkitektfirmaet studio:indigenous har han arbeidet mye med oppgaver med og for Nordamerikansk urbefolkning.

I panelsamtalen vil vi prøve å finne ut av hva den norske samtidsarkitekten kan lære av samisk arkitektur og byggeskikk i en tid der ressurser, naturforvaltning og fellesskap er viktige problemstillinger. Kan den samiske arkitekturen erstatte bondearkitekturens rolle som forbilde for norsk samtidsarkitektur? Et aktuelt prosjekt i denne sammenheng er den nye bygningen for det nye samiske nasjonalteatret Beaivváš, og Samisk videregående- og reindriftsskole i Kautokeino, som både Nango og Hartmann er engasjert i.

Følg strømmen her fra kl. 18.15 fredag 15. oktober

Jobber ... Jobber ...