Ukjent, «Baldisholteppet», mellom 1150 og 1190
Foto: Frode Larsen / Nasjonalmuseet

Påmelding kommer

Baldisholteppet er et av hovedverkene i museets samling, og det eneste eksempelet på bildedvev i gobelinteknikk fra middelalderen som er bevart i Norden. Hvordan havnet teppet på museum? Og hvordan har historien om verket blitt formidlet til publikum? Kurator formidling Cathrine Lorange forteller historien om teppets vandring fra Baldishol kirke til museet samlinger.

Arrangementet er gratis, men for at vi skal vite hvor mange som kommer, må du bestille billett i forkant. Velkommen!

Foredraget strømmes direkte på museets Facebook-side.

I 2022 åpner det nye Nasjonalmuseet ved Aker Brygge. Gjennom en serie foredrag, samtaler og pop-up-utstillinger, kalt Mot et nytt museum, vil vi gi et innblikk i det faglige arbeidet som har foregått i kulissene, mens store deler av museet har vært stengt.