Foto: Nasjonalmuseet / Børre Høstland

Utstillingen viser et utvalg av arbeidene til et av Danmarks mest suksessfulle og nyskapende arkitektkontorer: BIG – Bjarke Ingels Group. Kontroversielt, frekt, nyskapende og provoserende er bare noen av karakteristikkene som er blitt brukt for å beskrive BIG, og arkitektkontoret omtales allerede som en legende.

Med Bjarke Ingels i spissen har BIG i løpet av få år skapt både prisvinnende og innovative byggeprosjekter, de har fått et internasjonalt renommé og har markert seg i samfunnsdebatten. Ut fra visjonen om å befri arkitekturen fra vanetenkning og i stedet betrakte det moderne liv som en inspirerende utfordring, har arkitektkontoret medvirket til å fornye den danske arkitekturtradisjonen vesentlig. BIG har i dag 86 ansatte og holder til i København.

Internasjonale prosjekter

BIG og den danske paviljongen ble kåret til beste bidrag på arkitekturbiennalen i Venezia i 2007. Kontoret har vunnet flere store arkitektkonkurranser verden over og er arkitekten bak store byggeprosjekter bl.a. i Danmark, Kina, Tyskland, Kazakhstan og Estland. BIG står bak Danmarks paviljong under Expo i Shanghai i 2010.

Tegneserieunivers

Utstillingen "YES IS MORE" vises i hvelvet i Nasjonalmuseet – Arkitektur, og boken med samme tittel er utformet som et tegneserieunivers der publikum inviteres til å gå på oppdagelsesferd i BIGs storbyarkitektur og i deres arbeidsmetoder fra ideer til ferdige bygninger.

Prosjektleder for utstillingen er Anne Marit Lunde
Utstilllingen er utviklet i samarbeid med DAC | Dansk Arkitektur Center. Sponsor: First Hotels