Vinner av Publikumsprisen: «UP». Linda Holter Mork, Anne Hasla, Elisabeth Maria Strupstad og Kristin Maria Thomassen.
Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli

Publikumsprisen:
«UP». Laget av Linda Holter Mork, Anne Hasla, Elisabeth Maria Strupstad og Kristin Maria Thomassen. 

Barn:
«Ikke gjør som mora di sier, Jens!». Laget av Momo, Maia, Zoe, Frida, Erlend, Viktor og Roma.

Ungdom:
«Hobbit-huset», 1:50. Laget av Ida Myrbostad Paasche, Benjamin Sandø Frank, Holger Amlo og Marlen Reichenbach fra 10. trinn ved Den norsk-tyske bikulturelle skole.

Studenter ved arkitektur-, kunst- og designhøgskoler:
«Sculptured House» fra filmen «The Sleeper», 1973, 1:75. Laget av Pia Kristine Tveit, Arkitekthøgskolen i Oslo.

Bakeglade:
«UP». Laget av Linda Holter Mork, Anne Hasla, Elisabeth Maria Strupstad og Kristin Maria Thomassen. 

Arkitektur i populærkultur

Mange fortellinger fra populærkulturen har ikoniske bygg. Når vi hører om Pippi, Mummitrollet, Olsenbanden, Skam, Nobel og Downton Abbey ser vi gjerne for oss arkitekturen som ramme for handlingen. I årets pepperkakekonkurranse har vi bedt publikum lage sitt favorittbygg blant filmer, tv-serier og litteratur. Alle konkurransebidragene er stilt ut i arkitekt Sverre Fehns vakre utstillingspaviljong i Nasjonalmuseet – Arkitektur.

Aktiviteter

Inne i utstillingen inviterer vi publikum til å lage juletrepynt som man kan ta med hjem eller henge på juletreet i museet, eller man kan lage jule-/nyttårskortkort. De aller minste kan utforske sine byggeferdigheter med byggeklosser. 

Premiedryss

I konkurransen er det flere priser: fagjuryens priser og en publikumspris. I sistnevnte inviterers publikum til å stemme på det pepperkakehuset de synes er finest, uavhengig av kategori.
Juryen består av Anne Cecilie Haug (seniorarkitekt ved Snøhetta), Lise Finchenhagen (kokk og kokebokforfatter) og John Kåre Raake (manusforfatter og tegneserieskaper). 

Fem kategorier blir premiert av fagjuryen: Barn t.o.m. 7. klasse (t.o.m. 12 år), Ungdom t.o.m. videregående skole (t.o.m. 18 år), Profesjonelle arkitekter og konditorer, Studenter ved arkitektur-, kunst- og designhøgskoler, og alle andre bakeglade

Vinneren av kategorien arkitektur-, kunst- og designstudenter får en pengepremie på kr 5 000 samt en dag hos Snøhetta med mulighet til å delta i prosjektene arkitektur- og designfirmaet jobber med for øyeblikket.

Formidlingskurator: Eli Solsrud