Foto: Terje Nicolaisen
  • 5. november 2022
  • Nasjonalmuseet – Oppmøte i Vestibylen

Bli med på tegneverksted! 

I tegneverkstedet med kunstneren Terje Nicolaisen fokuserer vi på å lage tegn/streker og uttrykk som vi ikke helt kan kontrollere. Når vi tegner, har vi ofte en tendens til å la hodet få styre tegneprosessen i stor grad. Terje Nicolaisen er opptatt av at kroppen skal få en større del i tegneprosessen.  

Improvisasjon på store flater 
I verkstedet vil vi arbeide på store flater, med ulike medier, for å forsøke å omgå hjernens målbevissthet. Gjennom å arbeide på ark som er større enn oss selv, mister vi den kontrollen vi er vant til å ha når vi for eksempel hviler albuen eller håndleddet på bordet mens vi tegner. Vi skal arbeide intuitivt og raskt, og istedenfor å ha en bildeidé på forhånd, skal vi forsøke å kjenne etter hvilke farger og materialer vi har lyst til å bruke til enhver tid. Det blir en form for improvisasjon.  

Kurset varer i to timer med intens jobbing. Vi arbeider på begge sidene av arket, og tar en pause mens vi venter på at den første siden tørker. I pausen presenterer Terje Nicolaisen et utvalg arbeider som han har laget opp gjennom karrieren.  

Om kunstneren
Terje Nicolaisen er en norsk bildekunstner som arbeider med tegning, maleri, tekst, sosiale intervensjoner, artists' books, musikk og installasjon. Arbeidene hans er hovedsakelig konseptuelle og inkluderer ofte forslag til større prosjekter og nedtegnelser av ideer. Forslagene dokumenteres, bevares og formidles ofte gjennom selvlagde bøker, raske skisser og maskinskrevne utsagn. Tegningene er ofte spontane og utforskende i formen.  
Nicolaisen er utdannet fra KHiB Kunstakademiet i Bergen (1996–97), NTNU Kunstakademiet i Trondheim (1993–96) og Strykejernet kunstskole (1988–90). Nicolaisens arbeider er innkjøpt av blant annet Nasjonalmuseet, MUNCH og KODE Bergen kunstmuseum.  
  
Streken  
Tegneverkstedet inngår i serien Streken som arrangeres av Nasjonalmuseet i samarbeid med forskjellige kunstnere som arbeider med tegning. Med serien ønsker vi at du skal få nye perspektiver på hva tegning er og kan være. 

For å delta på arrangementet trenger du gyldig inngangsbillett til Nasjonalmuseet i tillegg til billett til verkstedet. 

Oppmøte ved informasjonsskranke i 1. etasje.