Camila Comes Out Tonight
  • 15. november 2022
  • Nasjonalmuseet – Auditoriet

I samarbeid med Film fra Sør viser vi Camila Comes Out Tonight i Auditoriet i Nasjonalmuseet!

I Camila Comes out Tonight følger vi en ung jente og hennes intense trang til å bli tatt på alvor. Filmen er en del av konkurranseprogrammet Nye stemmer under filmfestivalen Film fra Sør.

Om filmen 
Når bestemoren til Camila blir alvorlig syk, flytter familien til Buenos Aires. Camila blir nødt til å bytte skole og forlate vennene sine. Skolebyttet er spesielt vanskelig ettersom hun går fra en liberal offentlig skole til en konservativ privatskole. Her er det andre regler som gjelder, men Camila er ikke så interessert i å følge disse reglene. Hun er sta, har sterke meninger og utfordrer stadig status quo. Samtidig oppstår det et komplisert forhold mellom Camila og klassekameraten Clara. 

Camila Comes Out Tonight viser en ung jentes turbulente reise gjennom ungdomsårene, og hennes intense trang til å ta makt over egen kropp og å bli hørt. Filmen fortelles med drømmeaktig filmfoto, der hverdagslige øyeblikk romantiseres.

Om regissøren
Inés Maria Barrionuevo er en argentinsk filmregissør og manusforfatter. Hun debuterte som spillefilmregissør med Atlántida (2014), en oppvekstfilm som ble vist på filmfestivalen i Berlin i 2014. Barrionuevo har også regissert filmene Lxs Chxcas de las motitos (2020) og Julia y el Zorro (2018). 
   
Skeivt kulturår 
Filmvisningen inngår i Nasjonalmuseets program under Skeivt kulturår 2022, hvor Nasjonalmuseet og andre kulturaktører markerer at det i 2022 er 50 år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge. 
  
Om Film fra Sør 
Film fra Sør er verden som kommer til Oslo. En verden av snåle, gripende, rystende og lattervekkende historier som treffer en i magen og åpner hjerter. Med det nyeste og beste fra Afrika, Asia og Latin-Amerika, bringer hovedstadens eldste filmfestival oss nærmere kulturer noen har liten peiling på og andre sterke bånd til. I samspill med de mektige fortellingene gjør internasjonale gjester og spennende samtaler Film fra Sør til en av byens viktigste kulturarenaer.

Om du har festivalpass til Film fra Sør og ønsker å hente ut billett til filmen kan du registrere deg her. Husk å ta med digitalt eller fysisk festivalpass til visningen
 
Les mer om årets filmprogram her.   

Tekniske detaljer:  

Originaltittel: Camila saldrá esta noche         
Eng. tittel: Camila comes out tonight 
Regissør: Inés Maria Barrionuevo 
År: 2021 
Lengde: 103 min. 
Produksjonsland: Argentina 
Språk: Spansk, Engelsk 
Undertekst: Engelsk