Laure Prouvost, Numéro Magazine (Venice, 2019)
Foto: Harley Weir
  • 4. november 2022
  • Nasjonalmuseet – Auditoriet

I dette arrangementet får du sjansen til å møte kunstneren i en samtale med Mike Sperlinger, professor ved Kunstakademiet i Oslo.

Mike Sperlinger er bidragsyter til utstillingspublikasjonen «IN YOUR HANDS – WE LEVITATE» med artikkelen «Stakkars korrekturleser». Her beskriver han blant annet hvordan Prouvost dekonstruerer og leker med språket; «Som surrealistene før henne er Prouvost opptatt av hvordan en gjenstand, et ord eller en idé uunngåelig bryter sammen og blir til noe annet, og slår dermed beina under realismen, under det regelbundne og grammatiske. Alt i Prouvosts verk svetter, smelter, drypper – inkludert språket. På den måten er utopien i verket hennes seksuell, som to kropper som til stadighet gir slipp på grensene sine.» 

Laure Prouvost fikk MaxMara Art Prize for Women i 2011 og mottok den prestisjetunge Turnerprisen i 2013. Hun representerte Frankrike på Veneziabiennalen i 2019. Prouvost er den første kunstneren som utvikler en stedsspesifikk separatutstilling i Lyshallen, som en del av «The Fredriksen Commissions».   

Mike Sperlinger (f. 1977) er skribent, kurator og professor i skriving og teori ved Kunstakademiet i Oslo. Han har skrevet for Afterall, Art Monthly, Dot Dot Dot, Frieze, Radical Philosophy og Texte zur Kunst. I 2002 var han med på å grunnlegge LUX i London, et byrå for kunstnere som jobber med det bevegelige bildet. Gjennom over et tiår som assisterende direktør utviklet han distribusjonen av LUX’ film- og videosamling.