• 15. juli 2022
  • Nasjonalmuseet – Lyshallen
  • 17–20.30

Den første utstillingen i verket Curatron er A Thousand plus Ghosts. Utstillingen står fra 11. juni til 24. juli i «Jeg kaller det kunst». Med en uke igjen av denne Curatron-utstillingen inviterer vi til avslutningsfest – finissage. Verkenes fellesnevner kan leses i tittelen på utstillingen, A Thousand plus Ghosts (mer enn tusen spøkelser) som beskriver noe om det uendelige antall kunstnere som ikke er representert, både dem som kunne og burde ha vært det, dem som ikke er her lenger og dem som ikke har kommet enda.

Vi starter kl 17, med en samtale med kunstnerne og fasilitator og generell hygge og feiring av denne første utstillingen!

Arrangementet er gratis, men besøkende må ha inngangsbillett til museet. Billetter kan kjøpes i skranken eller her.

Med:

• André Tehrani, Perception Management Display Unit (Alabaster) w/ Two Paintings for Target Audience 19-25 y/o, 2020/2021.
  • Siv Bugge Vatne, Humming, 2022 (pågående).
  • Markus Li Stensrud, Horror Vacui, 2018, O for Hunger, 2020.

Om Curatron

Curatron er et dataprogram som lar kunstnerne velge hvem de ønsker å stille ut sammen med. Siden lanseringen i 2013 har Curatron gjennomført 28 åpne utlysninger for både kunstneropphold og utstillinger for ulike kunstorganisasjoner i en rekke land.

Jeg kaller det kunst

«Jeg kaller det kunst» er tidenes mønstring av samtidskunst i Norge og utforsker hva som er utenfor og innenfor i kunsten. Utstillingen står i Lyshallen fra 11. juni til 11. September.