Hanne Lydia Opøien Figenschou, 2023.
Foto: Nasjonalmuseet/Ina Wesenberg.
  • Nasjonalmuseet – Galleri grafikk og tegning
  • 11. november kl. 14.00–16.00
  • Begrenset antall plasser

I forbindelse med utstillingen «Mitt liv! Mitt valg?» holder billedkunstner Hanne Lydia Opøien Figenschou tegneverksteder. Verkstedene passer både for deg som har tegnet litt fra før og for deg som har mer erfaring.  

Om verkstedene 

I verkstedene vil du erfare hvordan det å tegne på svart papir skiller seg fra å tegne på hvitt papir og hvordan fargeblyanter virker ulikt på det svarte papiret kontra det hvite.

Du vil få muligheten til å prøve ut projektor som verktøy og teste hvordan man kan tegne fra et foto tatt med mobilen. Vi skal reflektere over hva et selvportrett betyr og teste ut hvordan det er å tegne stående kontra sittende. På alle verkstedene vil vi sette av tid på slutten av økten til å se på hverandres tegninger og snakke litt om dem. 

Innholdet vil variere fra gang til gang, og du velger selv om du vil delta på ett eller flere verksteder.

23. september: Magien med svart papir og hvordan tilnærme seg dette papiret.
21. oktober: Hvordan tegne med bruk av projektor som en del av verktøyet 
11. november: La oss stå og tegne og bruke papir i ulike størrelser. 
2. desember: Hva betyr et selvportrett og hvordan kan man eksperimentere med det? 

Inngangsbillett til Nasjonalmuseet er inkludert når du kjøper billett til dette arrangementet.

Oppmøte Galleri grafikk og tegning i 2. etasje, adkomst via rom 76. Velkommen!

Om Hanne Lydia Opøien Figenschou 

Tegning er en sentral del av Hanne Lydia Opøien Figenschous praksis. I sitt kunstnerskap utforsker hun ulike tema knyttet til kjønn og identitet, vold i nære relasjoner, selvportrettet, spørsmål knyttet til abort og forholdet mellom det offentlige og det private rom. Figenschou tegner hovedsakelig med fargeblyanter på svart papir. I de siste årene har hun utforsket det å tegne med fargeblyanter innenfor varme og kalde gråtoner. Verket Falling Heroes som vises i utstillingen «Mitt liv! Mitt valg?», er et eksempel på dette. 

Hanne Lydia Opøien Figenschou er født i Trondheim (1964) og bor og arbeider i Oslo og Tromsø. Hun er utdannet ved Kunstskolen i Kabelvåg (1986 – 87), Kunstakademiet i Trondheim (1987–91) og Konstfack i Stockholm (1991–92). Figenschou har deltatt ved gruppeutstillinger og holdt en lang rekke separatutstillinger. Hun har også mottatt flere priser for sine verk. 

Utstillingen «Mitt liv! Mitt valg?» er del av Tegnetriennalen 2023: «All that Lies Between», hvor forholdet mellom tekst og bilde er hovedtema. Tegnetriennalen 2023 arrangeres av Tegnerforbundet.    

Streken 

Tegneverkstedet er en del av serien «Streken» som arrangeres av Nasjonalmuseet i samarbeid med forskjellige kunstnere som arbeider med tegning.  Med denne serien ønsker vi at du skal få nye perspektiver på hva tegning er og kan være.