Lynette Yiadom - Boakye, «Kasbah», 2008
Foto: Nasjonalmuseet / Børre Høstland
  • 26. februar 2023
  • Nasjonalmuseet – Søylerommet
  • 14.00–14.45

Velkommen til kuratoromvisning om kvinnelige pionerer ved kurator formidling Ingvild Hammervoll.

I Søylerommet vises verk fra den internasjonale kunstsamlingen til Kathrine og Cecilie Fredriksen. I rommets første visning er kvinnelige pionerer fra 1920 tallet frem til i dag representert. 

Kunstnerne som vises, har alle banet vei for nye retninger og tendenser i tiden. Mange av dem har aldri vært utstilt i Norge før. Rommets første utvalg reflekterer en utvidet forståelse av hvem som skrives inn i kunsthistorien og hvordan en felles historie veves sammen av internasjonale strømninger.

Under omvisningen får du innsikt i tidlig abstrakt maleri av blant andre Lee Kranser, Helen Frankenthaler og Agnes Martin. Gjennom samtidige verk av Simone Leigh, Lynette Yiadom Boakye og Firelei Baez reflekteres ulike kulturelle referanser og postkolonial identitet. I rommets endevegg presenteres publikum for den fargerike og monumentale tekstil-installasjonen av Sheila Hicks.

Omvisningen foregår på norsk og varer ca. 45 minutter. 

Ingen påmelding kreves, og det er første til mølla-prinsippet som gjelder. Det er gratis å delta på omvisningen så lenge du har inngangsbillett til museet.

Velkommen!