Abstrakt kubistisk bilde i sterke farger med typogrsfiske bokstaver og geometriske former.
"Thorvald Hellesen, «Komposisjon», ca. 1919. Eckbos Legat
Foto: Nasjonalmuseet / Børre Høstland
  • 29. mars 2023
  • Nasjonalmuseet
  • 14.00–20.00

Vi ønsker Nasjonalmuseets medlemmer velkommen til en eksklusiv førvisning av utstillingen «Thorvald Hellesen. Kubistisk pioner»!

«Farveoriger (…)  slængt hen i væggene». Dette var en av flere syrlige karakteristikker Thorvald Hellesens første og siste soloutstilling ble møtt med i Kristiania i 1919.  
 
Utstillingen satte punktum for Hellesens karriere i hjemlandet. Han reiste tilbake til Paris, byen der han var blitt en del av en kubistisk avantgarde, med kunstnere som Pablo Picasso, Juan Gris og Fernand Léger i tet. 
 
Etter sin død i 1937 ble Hellesen glemt. Først i overgangen mellom 1970- og 1980-årene ble han gjenoppdaget, men utenfor kunsthistoriske sirkler forble navnet relativt ukjent.  
Når Nasjonalmuseet nå åpner dørene til den første museumsutstillingen viet Hellesens kunst, er det med håp om at flere skal bli kjent med Norges første konsekvente kubist.  
Les mer om utstillingen: Thorvald Hellesen – Nasjonalmuseet 
 
På grunn av begrenset kapasitet, må du bestille en tidsluke. Hvis medlemskapet ditt inkluderer en gjest, kan du bestille en egen billett til gjesten. Husk å vise fram medlemskortet i tillegg til billetten ved inngang. 
 
Har du spørsmål om billett? Ta kontakt på billett@nasjonalmuseet.no 
Har du spørsmål om medlemskap? Ta kontakt på medlem@nasjonalmuseet.no