Mennesker i full aktivitet på et marked.
Pieter Van der Brocht, «Flamsk marked», 1559
Foto: Nasjonalmuseet / Stephan Kuhn
  • Nasjonalmuseet – Studiesalen
  • 23. august kl. 15.00–17.00

Velkommen til et dypdykk i den grafiske verden fra 1500- og 1600-tallet.

Temaene fra utstillingen «Livet i tegning» blir utgangspunkt for et møte med grafiske arbeider av kjente og mindre kjente kunstnere fra denne store og mangfoldige perioden i nederlandsk og flamsk kunst.

Fra 8. juni–10. september viser Nasjonalmuseet utstillingen «Livet i tegning. Verk fra Bruegels og Rubens tid», med motiver som spenner fra hverdagssituasjoner og naturskildringer til mytologiske, allegoriske og bibelske scener.

I løpet av utstillingsperioden vil Studiesalen vise en rekke pop-up utstillinger som gir en mulighet til å fordype seg i noen av temaene fra «Livet i tegning». Tegninger og malerier ble ofte brukt som utkast, eller forlegg, til grafiske arbeider. For reproduksjon i større opplag ble grafiske arbeider grunnleggende i å spre nye bildeideer og populære motiver over landegrensene. Dessuten var grafikk mindre kostbart enn malerier eller tegninger, og ble dermed tilgjengelig for et bredere publikum. 

La deg overraske av fantasirike og morsomme scener, av og til med moralsk budskap, og ofte med mer enn én betydning.  

Onsdager mellom kl. 15 og 17 inviterer Nasjonalmuseet til pop-up-utstillinger og arrangementer i Studiesalen. De er åpne for alle. For å delta trenger du gyldig inngangsbillett til Nasjonalmuseet
 
Studiesalen kan også besøkes etter avtale dersom du ønsker å fordype deg i museets samling av grafikk og tegning.      

Velkommen innom!