Foto: Kari Berggrav Nissen, 1933 (Nasjonalmuseets dokumentasjonsarkiv)
  • 31. januar 2024 kl. 17.30–19.00
  • Nasjonalmuseet – Auditoriet
  • Begrenset antall plasser

Arrangementet er nå fullbooket.

Museumsklær! Levende modeller! Som danser! Til levende musikk!

Omtaler av Kunstindustrimuseets store draktparade «Drakt og dans» i november 1933 fikk publikum til å stå i lange køer utenfor museet. For kunne dette være sant?

Det som omtales som «Draktparaden», var en uke viet drakthistorie. Hver dag bød på en ny epoke, ny musikk, nye danser, foredrag, mini-utstillinger, historisk te-salong og draktparade gjennom museet. Uka endte i samtiden, med moteoppvisning fra byens ledende motehus.

Arrangementet var en såpass stor suksess at museet gjentok det uka etter. Det ble også invitert til finale på Casino, en av Oslos store scener, og det ble laget en høydepunkt-film. 

I dette foredraget forteller drakthistoriker og rådgiver samling Janne H. Arnesen om bakgrunnen for draktparaden, arbeidet som ble gjort, og hvilken betydning den skulle få.

Som en del av foredraget får du se den 20 minutter lange filmen fra 1933, som ble spilt inn på Kunstindustrimuseet i Oslo og Norsk Folkemuseum.

Nasjonalmuseets bibliotek og arkiv har laget en monterutstilling i biblioteket som viser ytterligere bilder, avisomtaler og trykksaker fra draktparaden. Filmen som blir vist i foredraget blir også vist i bibliotekets utstillingsrom. Monterutstillingen står ut februar.