En mann viser fram et fargesterkt verk i et hvitt rom
Bli med på omvisning i Nasjonalmuseet!
Foto: Nasjonalmuseet / Andreas Harvik
  • 31. mars 2024 kl. 12.00–12.45
  • Nasjonalmuseet
  • Begrenset antall plasser

Bli med på en vandring i samlingspresentasjonen og få en introduksjon til utvalgte kunstverk fra 1960-tallet og fram til i dag. I omvisningen ser vi på sentrale tendenser i norsk samtidskunst fra midten av 1960-tallet og fram til i dag. Bli bedre kjent med den politiske og aktivistiske kunsten som vokste fram på 1960- og 70-tallet, til 2000-tallets konseptuelle kunst med skråblikk på samtiden.

Oppmøte er bak Vestibylen, rett ved døra inn til rom 1 i Samlingen. Arrangementet er inkludert i inngangsbilletten til museet. Første til mølla-prinsippet gjelder.   

Påske i Nasjonalmuseet

Utforsk Nasjonalmuseet i påska! I påskeuka kan du få med deg omvisninger og verksteder i forbindelse med samlingen og temporære utstillinger. Bli med på vandringer i samtidskunst, arkitektur, eldre bildekunst og designhistorie. 

Nysgjerrig på

«Nysgjerrig på» er omvisninger som byr på et overblikk over et aktuelt kunstnerskap, noen kunstverk eller et tema innen, kunst, arkitektur og design. Ønsker du noe som går mer i dybden? Nasjonalmuseet tilbyr også «Dypdykk»; omvisninger som dykker dypere inn blikk i et tema.

«Nysgjerrig på» arrangeres flere ganger i uka fra januar til juni 2024.
Se kalender for tidspunkter