Kokk som åpner kamskjell
Foto: Lars Petter Pettersen
  • 30. mai 2025 kl. 16.00–18.00 og 19.00–21.00
  • Nasjonalmuseet – Paviljongen på Museumsplassen
  • Begrenset antall plasser

Billettslipp 30. april kl. 10.00!

Velkommen til «Gjestespill med Kontrast»!

Med utgangspunkt i et måltid komponert av restauranten av restauranten Kontrast, fortelles historier om sanking, råvarer, bærekraft og design i Paviljongen på Museumsplassen.

Oppmøte i Paviljongen på Museumsplassen. Ved kjøp av billett, kan du velge ønsket drikkemeny. Det er 18-års aldersgrense for kjøp av alkohol.

Vi kan dessverre ikke ta hensyn til allergier. Ved behov for tilrettelegging ta kontakt med oss på arrangement@nasjonalmuseet.no.

I utstillingen «Ny nordisk. Mat, estetikk og sted» viser Nasjonalmuseet hvordan en
særegent nordisk estetikk basert på lokale råvarer og naturmaterialer har etablert seg på tvers av arkitektur, design, kunsthåndverk, kunst og matkultur de siste 20 årene. Utstillingen foregår både inne i museet og i en spesialbygd paviljong på Museumsplassen.

Kontrast ligger på Vulkan i Oslo og åpnet i 2013. Den fikk sin første Michelin-stjerne i 2016, fulgt opp av Grønn kløver og to Michelin-stjerner i 2024. Kontrast er en moderne skandinavisk restaurant med fokus på kortreiste råvarer i sesong.

Mikael Svensson (f. 1982) er kjøkkensjef og eier. Han er fra Skåne i Sverige og kom til Oslo på begynnelsen av 2000-tallet.