Kanskje du vil prøve å bruke en morter, kjenne lukten av urter, smake på dem, eller se hvordan blåskjell lukker og åpner seg før de blir mat? I Paviljongen på Museumsplassen får du møte kokker og juniorkokker fra Geitmyra matkultursenter for barn. Her kan du bruke alle sansene dine til å kjenne, lukte og smake på Norden.
Arrangementet er drop-in og passer best for barn i følge med en voksen. Det er oppmøte i Paviljongen på Museumsplassen. Påmelding kreves ikke, men det er kun plass til 40 personer av gangen i Paviljongen.
Arrangementet er en del av formidlingsprogrammet til utstillingen «Ny nordisk. Mat, estetikk og sted».
I utstillingen «Ny nordisk. Mat, estetikk og sted» viser Nasjonalmuseet hvordan en særegen nordisk estetikk basert på lokale råvarer og naturmaterialer har etablert seg på tvers av arkitektur, design, kunsthåndverk, kunst og matkultur de siste 20 årene. Utstillingen foregår både inne i museet og i en spesialbygd paviljong på Museumsplassen.
Geitmyra er et nasjonalt kompetansesenter for barn og matkultur som ble opprettet i 2011 av Andreas Viestad. Senteret har som mål å lære barn og unge å bli glade i mat som gjør dem godt. Gjennom undervisning, kurs og arrangementer gir de barn muligheten til å smake og utforske, til å forstå hvor maten kommer fra, hvordan den blir til og hvorfor den er viktig.
Arrangementet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.
