09.30–09.50: Kaffe og mingling på Museumsplassen

09.50–10.10: Innslipp til auditoriet

10.10–10.15: Velkommen

10.15–10.30: «Ny nordisk. Mat, estetikk og sted». Martin Braathen

10.30–10.50: «Oaxen» – en historia vid och med havet». Magnus Ek

10.50–11.10: Kaffepause

11.10–11.50: «Et bærekraftig matsystem – hva skal til?». Samtale med Anders Hørthe, Cristopher Haatuft, Marie Sainabou Jeng og Marte von Krogh. Samtaleleder: Idun Leinaas

11.50–12.10: «Mat fra fjord og jord – revitalisering av en sirkulær tankegang». Karen V. Lykke

12.10–13.20: Lunsjpause og besøk i utstillingen

13.20–13.40: «Innblikk i marint kystmiljø – torsk, blåskjell, snegl og blå skog». Merete Schøyen og Trine Bekkby

13.40–14.00: «Under – der marinbiologi, gastronomi og arkitektur møtes». Heidi Pettersvold

14.00–14.40: «Et hav av mat». Zoe Christiansen

14.40–14.55: «To alternativer for Oslofjorden». Marinereparatørene (Lars Dalen) og Storm Østers (Petter Bjørge)

14.55–15.40: «Oslofjorden – hva skal vi gjøre nå?». Samtale med Ingri Guren, Jan Henrik Bredsand og Karoline Viberg Skahjem. Samtaleleder: Audun Fremmerlid Skjølberg

15.40–16.00: «Naturens verdier – for oss og i seg selv». Sigurd Hverven

16.00–16.30: «Ny nordisk, post-nordisk og landbruk». Christian Puglisi, i samtale med Halvar Ellingsen

16.30–17.00: Oppsummering og takk

Trine Bekkby, seniorforsker ved NIVA
Petter Bjørge, daglig leder og grunnlegger av Storm Østers
Martin Braathen, seniorkurator samling og utstilling, Nasjonalmuseet
Jan Henrik Bredsand, rekefisker og leder av Indre Skagerak Fiskerlag
Zoe Christiansen, grunnlegger av Northern Company
Lars Dalen, sivilarkitekt, dykker og stifter av Marinreparatørene
Magnus Ek, kokk, formgiver og tidligere driver av restaurant Oaxen Krog
Halvar Ellingsen, kokk og driver av Kvitnes Gård
Ingri Guren, økobonde på Kure Vestre
Cristopher Haatuft, kokk og driver av restaurant Lysverket
Sigurd Hverven, forfatter, filosof og forsker i miljøetikk ved Det teologiske fakultet ved UiO
Anders Hørthe, bonde på Hørte gård
Marie Sainabou Jeng, stifter og programdirektør i Madland 
Idun Leinaas, leder kommunikasjon og marked i Debio Marked
Karen V. Lykke, professor, Senter for utvikling og miljø, UiO
Heidi Pettersvold, interiørarkitekt ved Snøhetta
Christian F. Puglisi, kokk, tidligere driver av restaurant Relæ og grunnlegger av Farm of Ideas
Merete Schøyen, marinbiolog og seniorforsker ved NIVA
Karoline Viberg Skahjem, marin miljøtoksikolog og Oslofjord-koordinator i Akershus fylkeskommune
Audun Fremmerlid Skjølberg, biolog og kvalitetsrevisor hos Debio
Marte von Krogh, leder for Matvalget, påtroppende leder for GMO-nettverket