Vi går på tur og sanker sesongens spiselige vekster. Denne søndagen utforsker vi sommerens ville grøde på Bygdøy. Etterpå møtes vi i Paviljongen på Museumsplassen for å lage noe godt av råvarene.  

I utstillingen «Ny nordisk. Mat, estetikk og sted» viser Nasjonalmuseet hvordan en særegen nordisk estetikk basert på lokale råvarer og naturmaterialer har etablert seg på tvers av arkitektur, design, kunsthåndverk, kunst og matkultur de siste 20 årene. Utstillingen foregår både inne i museet og i en spesialbygd paviljong på museumsplassen. 

Praktisk informasjon
Møtested: Bygdøy, Paradisbukta, v/kiosken

Kle deg etter vær og terreng. Ta med egen matpakke og drikke til turen.   

Du må selv dekke reisen til og fra sankestedet, men påmeldingen gir deg én gratis inngang til utstillingen i hele utstillingsperioden.

Gratis for barn under 18 år. 

«Sank og smak» er et samarbeid mellom Norges sopp- og nyttevekstforbund og Nasjonalmuseet.    

Komme seg til og fra   
10.10–10.45: Ta buss 30 fra Nationaltheatret stasjon til Huk og gå i ca. 10 minutter
13.09–13.28: Ta buss 30 fra Huk til Nationaltheatret stasjon

Plan for dagen  

11.00: Oppmøte på sankestedet
13.00: Samlet retur til Nasjonalmuseet
14.00: Matverksted i Paviljongen på Nasjonalmuseet  
16.00: Avslutning