Fra ku til kuvert

Billettslipp 26. juni kl. 10.00
Velkommen til glasurverksted!
I dette verkstedet ser vi på hvordan matavfall og beinrester kan bli til dekorative glasurer på keramikk. Vi følger prosessen fra a til å med keramiker Sissel Wathne og får et innblikk i utviklingen av glasurer for dekketøyet til Michelin-restauranten Credo.
Arrangementet starter med en introduksjon til «Ny nordisk. Mat, estetikk og sted». Deretter går vi samlet ut til paviljongen og ser nærmere på hvordan matavfall kan bli råmateriale i keramiske glasurer. Sammen bearbeider vi brente kubein som ingrediens i en ny glasur.
Verkstedet krever ingen forkunnskaper.
Ta med eget arbeidstøy og arbeidshansker. Fordi deltakerne må håndtere både utstyr og høy varme, anbefales verkstedet til voksne. Dette er et verksted som handler om prosessen, så du vil ikke ende opp med et ferdig produkt.
Legg fra deg jakke og vesker i garderoben og møt opp i vestibylen.
I utstillingen «Ny nordisk. Mat, estetikk og sted» viser Nasjonalmuseet hvordan en
særegent nordisk estetikk basert på lokale råvarer og naturmaterialer har etablert seg på tvers av arkitektur, design, kunsthåndverk, kunst og matkultur de siste 20 årene. Utstillingen foregår både inne i museet og i en spesialbygd paviljong på Museumsplassen.
Sissel Wathne er keramiker og har spesialisert seg på å utvikle glasurer. Hun har en lidenskap for faget og materialene og er opptatt av funksjonell keramikk. Sommeren 2021 startet Sissel Wathne et samarbeid med restauranten Credo. Hun bruker matavfall fra restauranten til å lage den særegne glasuren til serviset og keramikken som brukes i restauranten.