F. 1967 i Alta. Bor og jobber i Alta.

  • Fem verk, uten tittel, 2019 
    Broderi med garn på stramei, 34,5 × 32,5 cm, 38,5 × 34,5 cm, 52 × 52 cm, 47,5 × 40 cm, 44,5 × 50 cm 
    Lyshallen 

Wenche Nilsen er en selvlært Outsider Art-kunstner. Det vil si en kunstner uten kunstutdanning og/eller en kunstner som lever på siden av samfunnet. Hun er også autist og jobber ved et dagsenter. Nilsen broderer på stramei med 3-tråds strikkegarn. Fargene er sterke og klare, mønstrene uvanlige og abstrakte, og ofte trer menneskeliknende skikkelser med to store øyne og en rund munn fram. De fargesterke figurene blir tolket som mennesker med få, men sterke, sanser. 
Motivene hennes har variert gjennom karrieren. Tidligere dukket de abstraherte, runde vesenene ofte opp. De siste årene har mønstrene hennes blitt mer kantete, noe man kan se i de fem verkene Nilsen stiller ut på åpningsutstillingen. 
Nilsen har tidligere hatt utstillinger på blant annet Festspillene i Nord-Norge og Trafo Kunsthall og er kjøpt inn av flere institusjoner i Norge. Blant annet av Nasjonalt senter for Outsider Art ved Sør-Troms Museum, et senter som jobber for mer inkludering og mangfold i kunsten. Utvalget er gjort i samarbeid med Trastad Samlinger og Sør-Troms museum. MGA