F. 1986 i Addis Abeba. Bor og arbeider i Etiopia og Norge.

 • Family Portraits. Tre fotografier fra serien «Revenant», 2019 
  Collage og arkivfotografier, 165 × 112 cm hver  
  Lyshallen  
   
  Etiopia var et av få afrikanske land som ikke ble kolonisert på 1800-tallet. Men mellom 1935 og 1941 ble landet okkupert av Mussolinis italienske styrker. Fotografiene Wendimagegn Belete bruker i serien «Revenant» stammer fra denne perioden og viser etiopiske opprørere kledd i tradisjonelle drakter. 
  Belete har fargelagt de allerede ekstravagante draktene for hånd med kraftige farger. Krigerne er fotografert nedenfra slik at de ruver som heroiske statuer, og ansiktene deres er gjort helt svarte så individuelle ansiktstrekk, øyne, munn og nese har forsvunnet. Resultatet er at fotografiene likner mer på mytiske gudebilder enn på historiske dokumenter. 
  Det er først og fremst prosessen med å fargelegge og omskape de gamle fotografiene som er drivkraften for prosjektet; det gjør historien levende og formbar. Belete sier selv om serien: «Jeg mener dette forteller noe nytt og positivt om afrikansk kolonihistorie […]. Men samtidig er det en utforskning av min egen identitet, arv og historie.» SJH